2021-12-03 16:26:00

eTwinnig projekt: „From SIV-a to HIV-a“

Učenici izvannastavne aktivnosti Ekolozi zajedno s učiteljicom Valentinom Lepan sudjeluju u eTwinnig projektu: „From SIV-a to HIV-a“ koji traje od 22.11. do 22.12.2021. godine. Projekt je to u kojem sudjeluje 11 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a koji obuhvaća mnogo aktivnosti s određenim vremenskim rokovima.

Neke od aktivnosti su: izrada edukativnih materijala (plakata/modela/prezentacija/video materijala i sl.), izrada crvene vrpce, obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a i mnoge druge. Za početak su naši učenici izradili edukativne materijale, modele HIV-a, crvenu vrpcu te smo 01.12.2021. obilježili Svjetski dan borbe protiv AIDS-a prigodnim panoom, gledanjem filma Bohemian Rhapsody te nošenjem crvene vrpce.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, 01.12., a činjenice da sve veći broj mladih ljudi rano stupa u spolne odnose, važno je naglasiti što je virus humane imunodeficijencije (HIV, na koje se sve načine može prenijeti te kako se možemo zaštititi. Ovaj projekt će uvelike pomoći boljem razumijevanju navedenog virusa, bolesti koju on izaziva te načinima zaraze. Isto tako, tijekom projekta će se pokušati na inovativan način prikazati važnost odgovornog spolnog ponašanja.


Osnovna škola "Vladimir Nazor" Adžamovci