preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Vladimir Nazor" Adžamovci

Login
>>VIRTUALNA KNJIŽNICA

>>Tražilica
>>Dvije,tri o...

Vladimir Nazor rođen je 30. svibnja 1876. u Postirama na Braču. Na rodnome otoku polazio je pučku školu, u Splitu klasičnu gimnaziju s koje je prešao na sedmogodišnju realku, te maturirao 1894 godine. Studirao je prirodne znanosti, matematiku i fiziku u Grazu (Austrija) i jedan semestar u Zagrebu, a diplomirao 1902 godine. Počeo je raditi kao suplent u splitskoj gimnaziji, potom kao profesor u Zadru te od 1903. do 1918. godine u Istri (Pazin, Kopar i Kastav), koja je presudno obilježila njegovo stvaralaštvo. Dvije je godine u Zagrebu, a potom upravitelj dječjeg doma u Crikvenici, 1926. na Sušaku, ponovo u Crikvenici, a od 1931. opet u Zagrebu do umirovljenja 1933. Krajem 1942. odlazi s Ivanom Goranom Kovačićem u partizane. Obavljao je više političkih dužnosti u vrijeme i poslije rata (predsjednik ZAVNOH-a, predsjednik Sabora). Još 1919. godine postao je dopisni, a 1940. redovni član JAZU (Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti). Pisao je pjesme, prozu, kritike, eseje, feljtone i studije, prevodio i sastavljao antologije i školske udžbenike. Jedan je od najplodnijih i najpopularnijih naših međuratnih pisaca. Umro je u Zagrebu 19. lipnja 1949. Važnije su mu knjige:

Slavenske legende (Zadar, 1900.)Knjiga o kraljevima hrvatskijem (Zadar, 1904.)Veli Jože (Ljubljana, 1908.)Lirika (Zagreb, 1910.)Istarske priče (Zagreb, 1913.)Utva zlatokrila (Zagreb, 1916.)Medvjed Brundo (Zagreb, 1916.)Stoimena (Zagreb, 1916.)Priče iz djetinjstva (Zagreb, 1924.)Istarski gradovi (Zagreb, 1930.)Šarko (Zagreb, 1930.)Pastir Loda (Zagreb, 1939.)Zagrebačke novele (Zagreb, 1942.)Putopisi (Zagreb, 1942.)  

>>e-Škole

KORISNO

Školsko zvono

Raspored zvona :

     Ujutro
1. 8.00 - 8.45
2. 8.50 - 9.35
3. 9.45 - 10.30
4. 10.40 - 11.25
5. 11.30 - 12.15
6. 12.20 - 13.05

7. 13.10 - 13.55

 

  Poslijepodne
1. 13.15 - 14.00
2. 14.05 - 14.50
3. 15.00 - 15.45
4. 15.50 - 16.35

5. 16.40  - 17.25

6. 17.30  - 18.15

>>Korisno

Praznici učenika u 2021. godini

>>Voćnjak

>> V.N. Nagrada

'Nagradu Vladimir Nazor' dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma u Republici Hrvatskoj.

Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo.

Godišnja nagrada dodjeljuje se umjetnicima za najbolja umjetnička ostvarenja koja su bila objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom protekle godine, kao i grupi umjetnika za kolektivna umjetnička ostvarenja.

Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske.

Nagradu dodjeljuje Odbor 'Nagrade Vladimir Nazor' na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika. 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2016.

Ukupno: 329362
Ovaj mjesec: 1267
Radovi učenika 2011/2012

Na kraju školske godine učenici 6. razreda učili su raditi u programu MS PowerPoint. Ove godine smo odlučili izraditi klasične prezentacije iz kojih možemo puno naučiti. Dodavali smo razne dizajne, animacije, prijelaze slajdova.  pogledajte kakve prezentacije smo izradili:

           

              

 


Ponovimo Internetske usluge

Ako ste zaboravili koje nam usluge nudi Internet, onda to možete ponoviti uz pomoć prezentacije koje su izradile vrijedne učenice sedmih razreda, Sara Lukačević i Klara  Horvatović. Pogledajte.

 


 

Osmaši kao najozbiljniji i najstariji učenici škole, moraju imati i takav zadatak. Do sada su se susretali sa različitim projektima i izradili su puno materijala, no uvijek su to radili sami ili u paru. Ove godine morali su se udružiti u tim kako bi izradili web mjesto. Imali su voditelja skupine koji je odabrao članove tima te svakom podijelio zadatke. Nakon izvršenih zadaća dobili smo jedno veliko web mjesto u kojem su obrađene teme u kojima možete naučiti nešto novo, što do sada možda niste susretali. Web mjesta su izrađena u Google sites-u i Wix.com.

 

Klikom na sličice povežite se na stranice.

        

 


Učenici 6. razreda ove godine uče raditi flimove u MovieMakeru. Zadatak je bio snimiti reklame. Budući da učenici nemaju adekvatnu opremu, reklame su snimljene digitalnim fotoaparatom ili mobitelom. Bez obzira na to, njihov se trud isplatio i reklame su odlične. Pogledajte nekoliko uradaka.

Antonio Elbetović, Patrik Brkanac, Karlo Strinavić

 


Učenici 8. razreda imali su dosta posla ove godine. Prvi zadatak bio je napraviti prezentacije u PowerPointu 2007. Sigurno mislite kako je to jako jednostavno, a možda bi i bilo da nisu sami morali odabrati temu, potom izraditi svoj univerzalni predložak, prikupiti mnoštvo materijala i na kraju izraditi prezentaciju koja sadržava različite objekte, hiperveze, kvizove i to sve spojeno u jednu cjelinu. Pogledajte neke od radova.

 

Mihaela Juraković i Sara Marinović

Ines Abianac

Josip Arić i Marko Brkanac

Ana Dautović

Barbara Barunović i Klara Penava


Ove godine i sedmaši su imali pune ruke posla. Naučili su svašta, a najviše traga ostavili su projekti koje su izrađivali u PowerPointu. Pogledajmo neke od zanimljivih radova koji su prepuni crteža i animacija koje su ni manje ni više izradili sami učenici.

 

           

Maja Fadljević                            Nikolina Španić                         Klara Horvatović

     

Klara Marinović i Lea Milak    Maja Dautović i Helena Dautović


U drugom polugodištu ove godine održali smo Dan otvorene nastave čija je tema bila Holokaust. Svi učitelji su odlično odradili svoj dio posla a mi ćemo vam pokazati naš uradak na kojem su radili učiteljica Sanja Prša i učitelj Matija Marjanović te učenici od 5.-8. razreda. Htjeli smo objediniti engleski jezik i informatiku pa pogledajte naš uradak.

 

 


Dan otvorene nastave bio je vezan uz temu Uskrs. Nama informatičarima je PowerPoint bio izvrsno sredstvo za izradu Uskrsne čestitke. Ako mislite da je to obična čestitka koju u različitim prigodama dobijete na mail, onda se varate. Predlažemo da preuzmete našu i da se divite našem umijeću i kreativnosti.


 

Učenici 6. razreda izradili su zgodne priče u PowerPointu. Pogledajte neke od njih.

     

             

preskoči na navigaciju